brak zdjęcia

Olej palmowy źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych

Czerwony olej palmowy zawiera bogactwo karotenu oraz duże ilości witaminy E. Pozyskiwany jest ekologicznie z czerwonej palmy oleistej pochodzącej z upraw w Ekwadorze. Jest bardzo przydatny w codziennej diecie, znajduje w niej szerokie zastosowanie. Można go jeść na zimno, a także używać do pieczenia. Ma ciekawy smak, sprawdza się jako tłuszcz do kanapek z wędlinami zastępujący masło. Nadaje się do dań z ryżu i warzyw. Potrawy barwi na charakterystyczny żółty kolor. Jest lekkostrawny i mogą go jeść nawet alergicy, ponieważ nie zawiera alergenów. Nie zawiera również glutenu. Jest w stu procentach produktem naturalnym. Czerwony olej palmowy jest tłoczony na zimno, dzięki czemu nie traci swoich cennych właściwości. Jest źródłem naturalnych nienasyconych kwasów tłuszczowych: Omega 3 i Omega 6. Produkt jest doskonałą propozycją dla osób, które starają się zachować dobrze zbilansowaną dietę i prowadzą zdrowy tryb życia.